Рибалка біля Кобижчі
Транспорт
Туристичні маршрути
Рибалка біля Кобижчі
Варто побачити...

Основні місця для рибалки в Кобижча – це ставки в центрі села, ставки біля Наумовки, в Бобровицы біля переїзду, на річці Остер.

У Десні і її заплавних водоймищах виявлено понад 35 видів риб. Серед них тюлька, стерлядь, плітва, єлець, голавль, гольян, червонопірка, щука, жерех, синець, лещь, в'язь, лінь, підуст, піскар, марена, верховодка, густера, сазан, короп, карась золотистій і срібний, голець, в'юн, щиповка, сом, вугор, судак, налим, окунь, йорш, носарь, бичок-пісочник. Майже половина цих риб звична для Десни. Коштовні види, зокрема стерлядь, вугор, сом, марена, сазан трапляються рідко, а стерлядь і марена занесені в Червону книгу України.

Відмічено, що в прибережній зоні в світлий час зосереджена памолодь плітви, в'язі, жереха, густери, верховодки, у вечірні години і вночі сюди переміщаються судак, йорш, носарь, клепець, піскар. Це обумовлено зміною температури води і рухом кормових організмів. У районі Деснянського водопроводу виявлена памолодь 25 видів риб, у тому числі лящ, судак, щука, сом, в'язь, чехоня, синець, клепець, підвуст, плітва, густера, окунь, налим, носарь, червонопірка, йорш, єлець, верховодка, тюлька, піскар, бичок-пісочник, голець, гольян, голавль. Найчисленніші серед них густера, лящ, плітва, верховодка, йорш. Слід зазначити, що з настанням сутінків до водозаборів потрапляє найбільше риби.

Також саме в Чернігівській області знаходиться багато чудових місць для рибалки, наприклад відома риболовецька база Сорокошичи. Сорокошичи для рибака говорять про багато що. Це як для модників Париж, для тусовщиків Ібіца, для гламурщиків Бора-бора.
Знаходиться вона в Чернігівської області в місці, де в Дніпро впадає Прип'ять.

Тут є можливість провести рибалку на щуку, на сома. Ви зможете зловити рибу абсолютно різних видів і розмірів. Може, саме ви зловите карася величезних розмірів?

Славляться рибою і озера Чернігівщини. За словами самих рибаків найчастіше на озерах Чернігівської області можна зловити карася, плітву, окуня і уклея. З трохи меншою долею імовірності можна вивудити щуку і ляща. Розповідають, що практично всі водоймища області багаті рибою, але на тих, які знаходяться в межі обласного центру, краще їздити серед робочого дня, у вихідні там скопище відпочивальників, які можуть завадити хорошій рибалці.

Непоганим місцем для рибалки називають озеро Святе (поблизу села Коропье). У водоймищі водяться карась, окунь, досить великий короп (можна зловити рибину вагою 15 кг), сом, щука, налим, а також судак. Плюс до всього живописна місцевість: чиста вода та первозданна природа. Що ще може бути краще для відпочинку як з вудочкою, так і без.

Ще цікаве місце з точки зору рибалки озеро Глушець. Не дивлячись на свою назву, рибалка тут «глухою» не буде. Знаючі люди стверджують, що у водоймищі водиться безліч риби. Правда додають, що тільки поки, оскільки на озері процвітає браконьєрська рибалка. Отже, якщо найближчим часом місцева влада не візьме це питання під свій контроль, ситуація з рибним ловом на озері Глушец може кардинально змінитися.

Також рекомендують рибаки відвідати Андріївські озера. Вони багаті рибою та і місце їх розташування відмінне – знаходяться в лісі. У проміжках між рибним ловом можна сходити в ліс за ягодами.

Ще відомо про річку Остер. Остер - ліва притока Десни, що протікає по Чернігівської області. Довжина русла понад 200 км. Витоки в межах Бахмачського району. Тече по Придніпровській низовині. Долина виражена нечітко. Заплава заболочена, поширені старіци. Русло слабозвивисте, майже на всій протяжності каналізоване, врегульоване шлюзами-регулювальниками і насосними станціями для перекачування води з Десни через Остер в р. Трубеж. Зазвичай це відбувається влітку. Дно рівне, піщане, на плесах змулене. Ухил річки -0,17 м/км. Живлення переважно снігове. Характерна весняна повінь. Бувають і літні паводки. На Остре розташовані міста Ніжин, Остер.

В Остері виявлено 22 види риб. У верхів'ї, на ділянці с. Івангород - с. Омбіш, рибне населення складається з 7 видів: в'язь, овсянка, піскар, горчак, карась, голець, щиповка. На ділянці м. Ніжин - с. Мрін воно поповнюється плітвою, голавлем і окунем, а пропадає голець. Нижче Козельца в його склад входять майже два десятки видів. Вказаний список доповнюється щукою, єльцом, краснопіркою, линем, подустом, верховодкою, густерой, лящем, карасем золотистим, бичком-піщаником. Підходи до берегів дуже зручні, за винятком невеликих ділянок, порослих очеретом.