Футбольний клуб "Кобижча"

Стадіон Кобижча

 

 

 

 

 

 

 

 

Коли у приймальні народного депутата України, керівника Асоціації аматорського футболу Федора Шпига пролунала фраза «Рома» — чемпіон», мало хто второпав, про що йдеться. Виявляється, що команда з такою назвою є в селі Кобижча Чернігівської області, де народився Федір Іванович. А виграла вона першість Бобровицького району, за що їхній відомий земляк обіцяв побудувати стадіон. І президент банку «Аваль», який не обмежився організацією всеукраїнських змагань «Шкіряний м'яч», свого слова дотримав. Минулої суботи центр аматорського футболу перемістився у Кобижчу, де відкривали нову арену, смарагдовому газону якої можуть позаздрити й деякі професійні клуби. На урочисту подію приїхали легенди українського футболу — тренери збірної Олег Блохін та Андрій Баль, Андрій Біба, Євген Рудаков.

Крім футбольного поля, створено ще кілька майданчиків, сучасний комплекс із роздягальнями, трибуни на кілька тисяч глядачів — усе це коштує понад один мільйон гривень. Подейкують, що після створення у Кобижчі сучасної інфраструктури, гостями цієї споруди можуть стати юнацькі та молодіжні збірні України.

«Цього дня я мав летіти до Дніпропетровська на перегляд потенційних кандидатів до національної команди, — розповів головний тренер збірної України Олег Блохін, — однак, не роздумуючи, пристав на пропозицію Федора Шпига, адже був переконаний, що побачу тут щось надзвичайне. Й інтуїція мене не підвела. Якби такі спортивні споруди були хоча б у кожному третьому селі чи містечку України, у мене була б зовсім інша проблема: не кого брати до головної команди, а кого вибирати з великої кількості кандидатів». А заслужений майстер спорту Андрій Біба, котрий очолює клуб «Шкіряний м'яч», взагалі не сумнівається, що найближчим часом у Бобровиці чи Кобижчі працюватиме футбольна школа.

газета "Україна молода"

 

 

 

 

 

 

 

 

Рома-чемпіон!

 

 

 

Так играют настоящие мужчины!